Manuele therapie (SOMT)

Bij Fysiotherapie Medi-Mere wordt de methode SOMT (Stichting Opleiding Manueel Therapie) gegeven die zorgt voor het beter laten functioneren van uw gewrichten in de wervelkolom of ledematen.

 

Manuele therapie zijn manuele mobilisatie en manipulatie technieken om beperking in gewrichten van de wervelkolom en de ledematen vrij te maken. Na een uitgebreid diagnostisch onderzoek gebruikt onze Manueel Therapeut Corine Nelen een aantal specifieke manuele vaardigheden op de beperkte gewrichten. De effecten van deze manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: U voelt een herstel van de bewegingsvrijheid en een vermindering van pijn.

 

Na het toepassen van mobilisatie en manipulatie technieken zal u adviezen en oefeningen krijgen om de bewegingsvrijheid te behouden.

 

Een Manueel Therapeut is een fysiotherapeut die na haar opleiding voor fysiotherapie een 3-jarige opleiding voor Manuele Therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft zij extra deskundigheid opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door haar gespecialiseerde opleiding is zij goed in staat om de oorzaak van de klachten te vinden en te beoordelen. Zo kan zij voor uw klacht een oplossing op maat voorstellen en indien nodig overleggen met de huisarts of specialist.

 

Corine Nelen is de manueel therapeut binnen fysiotherapie Medi-Mere. Zij is werkzaam in Almere Buiten.

 

Voor Manueel therapie geldt een apart tarief.

 

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een milde vorm van manuele therapie. Hierbij worden geen harde manipulaties (kraken) uitgevoerd.

 

Bij het Mulligan Concept wordt gebruikgemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een normale actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en toename van de bewegingsomvang. Na een aantal herhalingen moet de verbetering ook zonder tussenkomst van de therapeut worden behouden.

 

De Mulligan Concept technieken kunnen op zichzelf staand, of in combinatie met andere therapievormen, leiden tot een snelle toename van gewrichtsmobiliteit en spierfunctie en een snelle afname van klachten. Zij kunnen op vrijwel alle gewrichten in het menselijk lichaam worden toegepast, zoals de gehele wervelkolom en alle gewrichten in de armen en de benen.

 

Voor behandelingen middels het Mulligan Concept worden geen extra kosten berekend. Deze therapievorm wordt als een normale zitting fysiotherapie gerekend.

 

Mulligan specialisten binnen Medi-Mere zijn:
Stefanie de Wever: Almere Buiten

Thomas Roskam: Almere Stad

Amanda Waltmann: Almere Poort en Almere Stad

Graciella Woutersen: Almere Poort

Stefanie-de-Wever-CloudFysio

Stefanie de Wever

Thomas-Roskam-CloudFysio

Thomas Roskam

Armanda-Waltmann-CloudFysio

Amanda Waltmann

Deel deze pagina:

Ga naar de inhoud